maanantai 18. maaliskuuta 2013

Haaste Virpiltä

Loma nro 2 vietetty Ylläksen hohtavilla hangilla. Aurinko helli meitä koko viikon mutta pakkaslukemat olivat hurjia. Aamuisin mittari näytti järjestäen yli 30 astetta pakkasta! Viikko huipentui ystävien hääjuhlaan joka oli kaunis ja ikimuistoinen tilaisuus. Kiitos hääparille että sain olla mukana tässä ainutlaatuisessa tilaisuudessa <3

Kotimatkalla minulla alkoi ikävä kurkkukipu. Eilen sitten nousi 38:n asteen kuume ja nyt sitten makoilen peiton alla toipumassa. Loman aikana olin saanut Virpiltä elämäni ensimmäisen blogihaasteen ja nyt on hyvä aika vastailla siihen.

1. Mikä on kunniahimoisin käsityöhaasteesi

Ehdottomasti ykköshaaveeni on virkata Hexagon -peitto. Vähän olen alkuunkin päässyt mutta luulenpa että projekti täytyy aloittaa joskus uudestaan. Ehkäpä sitten eläkkeellä.....

2. Mikä on kunniahimoisin toteutuneista käsitöistäHuldan -takki oli projekti jota lähdin tekemään sillä mielellä etten saa sitä ikinä valmiiksi eikä siitä ainakaan tule käyttökelpoista. Toisin kävi ja haaveissa onkin tehdä joskus vielä toinenkin takki, tällä kertaa villalangasta.


3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta kun ei osaa päättää mitä?

Monesti minulla on kova halu tehdä jotain mutta en vain tiedä mitä. Jos en muuta keksi teen villasukat tai lapaset. Koskaan ei ole tullut tilannetta etten olisi mitään työtä aloittanut.

4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

Neulominen ja virkkaaminen ovat minun juttuja. Enimmäkseen neulon. Virkkaamisesta tykkään ja haluaisin oppia sitä lisää ja sitä kautta tehdä enemmän virkkausjuttuja. Tykkään neuloa sukkia ja lapasia. Välillä syntyy enemmän sukkia ja välillä taas iskee lapasbuumi. Varsinkin kirjoneulelapasiin jää välillä koukkuun ja niitä syntyy monta paria :-)

5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Ei liity, olen ammatiltani kätilö. Vaikka kyllähän synnytyssalikätilön työhön liittyy myös ompeleminen. Itse työskentelen poliklinikalla, en hoida synnytyksiä. Aikoinaan opiskellessa yksi vanha kätilö katseli vieressä kun ompelin repeämää ja totesi että taidan olla käsityöihmisiä kun se sujui niin hyvin. Oikeassa hän taisi olla :-)

6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvan puhdas säntillisyys?

Käsityövälineitäni löytyy erinäisistä paikoista ympäri asuntoa. En sanoisi että kyseessä on totaalikaaos mutta ei kyllä säntillisyydestäkään voi puhua. Liekö enemmin sellainen hallittu kaaos :-)

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään. Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

Lankoja löytyy erinäinen määrä varastoituna. Perheenjäsenet siitä tasaisesti huomauttelevat että ei pitäisi ostaa uusia lankoja ennekuin vanhat on käytetty. Vanhimmat langat ovat tainneet olla varastoituna 5 vuotta.......

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen, rauhoittuen? Miten?

Kaamea faartti kuvastaa useinmiten mielentilaani. Ei niinkään kunniakkaan lopputuloksen vuoksi vaan siksi että nautin neulomisesta niin paljon.Minä myös rauhoitun ja rentoudun kun neulon. Se on minulle terapeuttista.

9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa. Oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?

Ei nyt tule mitään sellaista mieleen joten enpä usko.


10. Mikä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

No jos puhutaan villasukista ja lapasista niin arvosana voisi olla kiitettävä 9. Jos taas otetaan huomioon kaikki käsityöhön liittyvä niin keskiverto 8.

11. Rakkain jonkun muun tekemä käsityö?


Esikoiseni 8 -vuotiaana tekemä savienkeli on ehdottomasti rakkain. Se on minusta kaunis ja herkkä. Tyttäreni on taiteellisesti erittäin lahjakas kun vain saisimme hänet itsensä uskomaan taitoihinsa.


Toinen minulle tällä hetkellä rakas käsityö on oman äidin neulomat villasukat. Itsetehtyjä minulla on monta paria mutta jostain syystä nämä kyseiset sukat ovat ne kaikkein lämpimimmät. Pelkästään sukkien väritys saa hyvälle mielelle <3


Kuten kuvasta näkyy sukat ovat olleet ahkerassa käytössä, sen verran nukkaantuneet ne ovat :-)

Nyt minun kuuluisi keksiä 11 uutta kysymystä ja laittaa tämä haaste eteenpäin viidelle.

En aio keksiä uusia kysymyksiä. Nämä olivat niin haastavat että "laitan vahingon kiertämään" ja nämä eteenpäin. Haasteen heitän seuraaville:Mehtäemännälle MehtäPirtti -blogiinNottolle Notton -blogiin


Onneksi ei tarvitse ihan yksin sairastaa vaan minulla on täällä sisar hento valkoinen joka pitää minusta huolta. Samalla hän huolehtii myös omasta jaksamisesta nukkumisen muodossa :-D8 kommenttia:

 1. oih..kiitos kovasti haasteesta. Ihana erilainen haaste tämä..mukavaa. tartteekin alkaa miettimään vastauksia :)

  VastaaPoista
 2. Pikaista paranemista...itsekin ollut reilun viikon flunssassa, ja nyt puhekiellossa, ääni on vain pientä pihinää.

  Postia on tulossa...

  -SNY

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta - vastauksia piti oikein pohtia ;o). Toivottavasti flunssa paranee pian pörisevän sisar hento valkoisen avulla.

  VastaaPoista
 4. Osaapa sisar hento valkoinen ottaa rennosti. Meillä myös influenssaa sairastettu, kaksi ehti sairastaa ennen kuin saatiin lopulle porukalle lääkitys, oli sen verran kova tauti.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunein:) haasteesta ja oikein pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
 6. Minä en kiitä haasteesta bvaan Huldasta. Kesällä kun vietän juhlia haluaisin pukeutua johonkin itse tekemääni neuleeseen, kesäiseen sellaiseen ja tämä tuntuisikin ihan kivalta mallilta. Olen sen toki nähnyt aikaisemminkin mutta unohtanut. Katselin ohjetta, että tämän voisi varmaan tehdä puolipitkällä hihalla jostakin puuvillasekoitelangastakin. Sopisi siis varmaan pienimuotoisiin vihkiäisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa hyvältä suunnitelmalta! Kannustan aloittamaan projektin, Huldan -takki on ihana :-)

   Poista