lauantai 30. kesäkuuta 2012

Sadepäivän ilo -lapaset

Keskiaika markkinoille meno siirtyi huomiseen sateisen sään vuoksi. Jouten ollessani aloin etsiä netistä ohjetta peruslapaseen jossa olisi huovutetut koristeet. No, eipä löytynyt nettiviidakosta ohjetta joten piti turvautua mielikuvitukseen. Keväällä ostin Tallinnasta pussilisen eri värisiä villoja ajatuksena käyttää niitä lapasten koristeluun. Nyt siirsin ajatuksen käytäntöön :)

Aluksi piti käydä hakemassa Tarjoustalosta huovutusneulain. Sen jälkeen kaivelin lankavarastoa josta löytyi valkoista Dropsin Alaskaa. Jostain sain idean tehdä resoriin alkuun ainaoikein -neuletta jolloin reuna "käpertyy" kivasti rullalle. Lapasen ohje tuli sitten ihan omasta päästä. Silmukoita oli 40 ja puikot 4:n sukkapuikot.

Lapanen valmistui tunnissa ja sitten alkoi se vaikein osuus. Onnistua neulahuovuttamaan jotain joka muistuttaisi jotain kukkasen tapaista......

Eipä nuo kyllä kukkasta muistuta mutta jostain se on aloitettava :D

Olin nyt aikaani edellä ja laitan tänne kuvan vaikka vasta toinen lapanen on valmis! Saa nähdä onnistunko tekemään toisen joka olis edes himppasen samannäköinen.......




Toinenkin lapanen valmistui ja kuten arvelin, eipä tullut kahta samanlaista......









torstai 28. kesäkuuta 2012

Aaltopeitto


Kahvi Kaneli antoi blogissaan minulle inspiraation aaltpeiton virkkaamiseen. Olen toki ihaillut sellaista peittoa jo aiemmin Lucyn iki-ihanassa blogissa. Lankavarastossa oli erivärisiä puuvillalankoja joita olen löytänyt Jättirätistä hintaan 1euro/kerä. Joukossa on myös puuvillalankoja joita ostin Ylläksen reissulta.


Tällainen rivistö jonkilaisessa sävysävyyn järjestyksessä........

Ensimmäisen illan virkuttamisen tulos oli tämä:


Peittoon tulee tosiaan värjeä laidasta laitaan eli todella riemukirjava peitto tulossa......

Yleisurheilun EM-kisoja seuratessa peitto sai kolme uutta riviä lilan sävyissä.





Futiksen toista EM -finalistia jännittäessä valmistui kolme seuraavaa riviä. Vihreän sävyssä tällä kertaa....
Ja Espanja voitti :)





Lisää iloisia raitoja......



Ja sen jälkeen vähän merellisiä sävyjä......



tiistai 26. kesäkuuta 2012

Summerwine -ryppyvarsisukat


Viimeinen juhannuksena aloitettu sukkapari valmistui eilen. Tykästyin näihin ryppyvarsisukkiin ja tein esikoiselle nämä ihanan raikkaat ja samalla hempeät Summerwine -sukat. Lanka on Dropsin Fabelia, puikot 3,5 mm.




Tässä mallineule ryppyvarteen:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
X
X
X
X
X
-
-
-
-
-
X
X
X
X
X
-
-
-
-
-
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
-
-
-
-
-
X
X
X
X
X
-
-
-
-
-
X
X
X
X
X


     -     =  oikea silmukka        X = nurja silmukka


sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Kuningatar -piirakkasukat


Mitäpä sitä juhannuksena muuta tekisi kuin villasukkia! Aattona aurinko paistoi mökkilaiturille niin että siinä istuskellessa sain toisen piirakkasukan valmiiksi ja samalla käräytin käsivarret ja rinnukset :D

Toinen sukka valmistuikin sitten juhannuspäivänä sisällä mökissä, vesisateen ropistessa mukavasti ikkunaan. Lanka on seiska veikan jättiraitaa, ostin sen syksyllä Tampereelta messuilta. Tykkään tuosta väriyhdistelmästä :)


Piirakkasukkien kanssa samaan kuvaan pääsi äidin äitienpäivähortensia. Oli niin sävy sävyyn sukkien kanssa :)




Kotipuutarhassa odotti nämä ihanuudet! Toivottavasti ovat vielä tiistaina yhtä kauniita että esikoinen saa 
yhden rippikuvaan mukaan ......

Pikku kuningatar -sukat valmistuivat kuopuksen vaatimuksesta. Hän ihastui tuohon raitalankaa niin että halusi siitä omat sukat :)


Juhannus on siis hyvää neulonta-aikaa :D

p.s. näiden lisäksi valmistui myös yksi ryppyvarsisukka, siitä kuvaa kunhan saan toisenkin sukan valmiiksi.......

torstai 21. kesäkuuta 2012

Verkkomyssy


Kesäillan kokeiluna syntyi tämä verkkomyssy. Ohje löytyy Dropsin -sivuilta. Lanka on Novita Miamia.   Ohjeesta poiketen myssyssä on silmukoita 90. Resorin tein 3.5 :n puikoilla ja mallineuleen 5.0 :n puikoilla.



tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kohtahan se jo on täällä......


Nimittäin joulu :)
Joten parempi aloittaa ajoissa joulupallojen värkkääminen. Mukavaa puuhaa näin sateisena lomapäivänä. Tässä tämän päivän saldo. Kokeilin vaihteeksi raitaversioita ja käytin myös uusia värejä....






Pallon alkuperäinen ohje löytyy täältä.


sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Akropolis -bolero


Tapion lankakaupassa oli vastustamaton tarjous Dropsin Baby Alpaca Silk  -langasta. Piti hetki selailla nettisivuja että löytyi kiva ohje kyseiselle langalle. Löysin Akropolis-boleron -ohjeen. Päätin neuloa sen esikoisen tuleviin rippijuhliin. Himppasen tuli kiire saada bolero valmiiksi. Neuloin toisen hihan koristereunan ja päättelin langat klo 2.00 juhlia edeltävänä yönä....

Bolerosta tuli aivan ihana! Muokkasin mallia sen verran että tein reunuksesta lyhyemmän. Bolero istuu kuin valettu ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Voisin tehdä samanlaisen vielä mustana. Kyseinen lanka oli oikein miellyttävä neulottava. Puikot olivat 3,5 mm:n bambut.





maanantai 4. kesäkuuta 2012

Blue Sea -ryppyvarsisukat


Kreetan turkoosinsinisen meren innoittamana neuloin kotiin tultua itselleni uudet kesäsukat. Lankavarastosta löytyi Dropsin Fabelia oikeassa värissä kaksi kerää. Päätin neuloa molemmat sukat omasta kerästä ja tehdä varresta niin pitkän mihin asti lanka riittää.

Aloitin sukat kärjestä ja tein lempparini eli tiimalasikantapään. Ryppyvarren ohje on Novitan sukkalehdestä. Silmukoita oli 60, puikot 3,0 mm bambut ja sukista tuli sopivan napakat. Tykkään tästä langasta, sukista tulee ihanan ohuet ja pehmeät.

Näistä taisi tulla heti uudet lempparisukkani....



perjantai 1. kesäkuuta 2012

Terveisiä Kreetalta

Pärre vietti viikon Kreetan lämmössä rentoutuen. Puikot ja langat jätettiin kotiin joten nyt saatte nauttia kauniista maisemista käsitöiden sijaan :)