tiistai 28. helmikuuta 2012

Palmikkohuivi

Esikoinen tilasi heti joulun jälkeen pitkän valkoisen palmikkohuivin. Äiti vietti neulontataukoa ja langanostokin tuotti vaikeuksia kun Novitan Kelo -lankaa ei meinannut löytyä mistään. Ohje löytyi Novitan sivuilta. Huivi on ollut valmiina jo monta viikkoa ja ahkerassa käytössä. Kuvan saaminen huivista on hieman kestänyt...

Tykkään tuosta Kelo -langasta, siitä on kiva neuloa ja tulosta syntyy nopeasti.

Lankaa kului vähän vajaa kolme kerää. 

maanantai 27. helmikuuta 2012

Hexagon -peittoprojekti

Innostuin eilen jatkamaan aikoja sitten aloitettua peittoprojektia. Kuvia tähän astisista aikaansaannoksista löytyy täältä. Neulomisurakoinnin jälkeen virkkaaminen tuntuu jotenkin uudelta ja inspiroivalta. Lisäksi uudet 7-veikka värit antoivat inspiraatiota. Minulla on tapana virkata hexagonit  vaihe kerrallaan. Eli ensin teen valmiiksi kaikki aloitusympyrät ja sitten järjestyksessä loput vaiheet. Kuten kuvasta huomaatte, menossa on kakkosväri. Uloinkerros tulee olemaan tummanruskea.


Hauskoja nappuloita nämä pikkurinkulat :)


Laitan lisätietoa ja -kuvia kunhan projekti etenee......

Alkuviikosta sain valmiiksi seuraavan vaiheen eli uloimman ruskean kerroksen. Kuvat vaan on viipyneet :)



sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pinkkiä pitsiä

Näihin pitsisukkiin löytyi ohje Novitan sukkalehdestä. Ensimmäinen kerta kun tein sukat jotka aloitettiin kärjestä ja tehtiin tiimalasikantapää. Ohjeen mukainen aloitus oli jotenkin ylivoimaisen vaikea minulle joten käytin siihen joulupalloista tuttua tekniikkaa ja hyvin onnistui. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen neljä silmukkaa koska lanka oli ohuempaa kuin ohjeessa käytetty Nalle -lanka.

Lanka on siis Dropsin Fabel, puikot 2,5 mm.



perjantai 24. helmikuuta 2012

Ronja -tuplalapaset

Suunnitelmiin tuli muutos. En tehnytkään toisia samanlaisia villasukkia vaan tein sukkiin sopivat lapaset. Ja tietysti tuplalapaset :)
Olen nyt innostunut näistä tuplista ja ensimmäinen käyttäjä jo kehui että ovat tosi lämpimät lapaset.


Lankana siis 7 -veikka ja näissä käytin 4mm:n puikkoja.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Raita -tuplalapaset

Innostuin näistä tuplalapasista! Kun tekniikan oppii nämä valmistuvat nopeasti. Tällä kertaa ihan perusraitakuviota ja lankana 7 -veikka, puikot kokoa 3,5mm.


sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Pike -pipo

Lankana Rico Design Essentials Soft Merino. Mallineule karhuvatukkakuviota, ihan omasta päästä taas tuli tämäkin pipo väsättyä. Toivottavasti pipon saaja on tyytyväinen...
Kuvanlaatu ei kyllä ole paras mahdollinen :(



keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Ronja -sukat

Vaihteeksi ihan perusvillasukat. Toissapäivänä ovikello soi ja oven takana seisoi nuori nainen kädessään kaksi kerää 7-veikkaa. Toiveena oli raidalliset villasukat, tässä ne nyt sitten ovat. Lankaa jäi sen verran että taidan tehdä vielä toiset samanlaiset :)


maanantai 13. helmikuuta 2012

Piirakkasukat ystävänpäiväksi

Nämä herkulliset punaiset piirakkasukat tein toiselle rakkaalle ystävälle ystävänpäivälahjaksi. Ohje löytyy Novitan sukkalehdestä. Lankana tuttu ja turvallinen 7-veikka.



Orange -tuplalapaset

Olen jo pitkään haaveillut tuplalapasten neulomisesta. Selailin nettiä ja löysin sieltä useitakin ohjeita. Omat versioni tein kahta eri ohjetta mukaillen. Lankapirtin ja Silmukkaloukun ohjeilla lapaset syntyivät helposti ja niistä tuli tosi kivat. Aion jatkossa tehdä näitä lisää ja kokeilla erilaisia kuvioita. Nämä lapaset menevät ystävänpäivälahjaksi lämmittämään rakkaan ystävän käsiä :)

Kuvassa näkyy siis lapasten molemmat puolet. Itse tykkään tuosta oranssista enemmän....

perjantai 10. helmikuuta 2012

Latte -pipo

Innostuin kokeilemaan miten  Novitan Miami - lanka toimii pipossa. Lankavarastosta löytyi kyseistä lankaa useampaa väriä. Neuloin pipon kaksinkertaisella langalla ja malli muodostui siinä neuloessa. Piposta tuli mukavan pehmeä eikä se kutita! Näillä pakkasilla (ulkona -28) tämä pipo ei taida tarpeeksi lämmittää mutta keväällä kun aurinko alkaa paistamaan tämä on juuri sopiva :)



maanantai 6. helmikuuta 2012

Lemonlime -lapaset

Lankavarastosta lyötyi lisää Huopanen -lankaa. Ihanan pirteissä keväisissä väreissä. Niistä sitten syntyi eilen illalla nämä Lemonlime -lapaset. Tällä kertaa koko on sopiva :)


Käytin tällä kertaa hienopesuohjelmaa jossa on hellempi linkous. Sillä sain toivotun lopputuloksen.



sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Raita -lapaset

Lankavarastosta löytyi erivärisiä jämiä Huopanen -langasta. Piti sitten kokeilla millaiset lapaset niistä syntyy. Tältä ne näyttivät ennen pesukonetta:


Tarkoitus oli saada näistä lämpimät lapaset itselleni talven pakkasiin. Odotin jännityksellä millaisina ne tulevat ulos pesukoneesta. Tältä ne sitten pesun jälkeen näyttivät:


Niistä tuli oikein kauniit, ainakin omasta mielestäni :)
Ainut ongelma oli se, että lapaset huopuivat turhan tehokkaasti ja olivat minulle aivan liian pienet :(
Jospa lapsista joku kelpuuttaa nämä käyttöönsä......
Aion yrittää uudestaan ja pesen eri pesuohjelmalla jossa ei ole niin tehokas linkous. Jospa sitten saisin sopivat lapaset. Tekemällä oppii :))


lauantai 4. helmikuuta 2012

Lisää lovikkalapasia

Piti taas palata lapasten pariin kun minulta tilattiin kaksi paria mustia lovikkalapasia. Ne tuntuvat olevan suosittuja kaikissa ikäluokissa, erityisesti nuorison keskuudessa. Tällä kertaa neuloin ne Novitan Huopasesta ja Isoveljestä. Hyvät tuli! Materiaalikustannukset ovat huokeammat kuin jos tekisi kaksinkertaisesta Huopasesta :)